Biosphere, the new Treehotel’s room

The new Treehotel‘s room is once again bird-friendly!

So many times I have heard accusations made against Treehotel for their Mirror’s room not being bird friendly. Actually as explained many times the material used is made on purpose so that birds are not fooled by the shine and crash into the building.

This time, as if to redeem these false accusations, the Treehotel group has called upon the expert minds of Copenhagen-based archistar BIG to design their new building. A building composed of 340 birdhouses.

The “aims to decrease the downward spiral of the bird population in the Swedish woods and instead strengthen the biosphere and natural habitat”. – As you read from Treehotel‘s website; more over “The interior is simple and pragmatic, yet due to its checker solid-open conceptual make-up, allows for a range of experiences within a relatively small space. Visitors have access to a roof terrace – close to the treetop canopies – that offer a 360-degree views of the forest. Through wrapping the new hotel room in an ecological habitat, guests are provided the opportunity to experience birdlife in close proximity, finding themselves in the epicenter of nature. Biosphere” this is the name of the new Treehouse” is accessed via a suspended bridge that slopes from the ground to the top of the trees. The interior of the 34m2 hotel room incorporates rich dark interiors and organic materials inspired by the surrounding landscape, which further serve to reinforce the visitors’ view outwards and to focus on the natural beauty of the surroundings.
As all of the Treehotel tree rooms Biosphere has incinerating toilet and our sustainable Rukkamoinika water system with 3 litres of water for washing your hands. Biosphere also has shower, sauna and tap water”.

Pics by Treehotel. All rights reserved.

 

Leave a Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.